HostingProf HostingProf logo

Reseller worden dit moet je weten

10 Januari 2023

Wil je geld verdienen met webhosting, maar wil je niet de lasten van het onderhouden van een eigen serverpark? Dan is reseller hosting waarschijnlijk de soort webhosting waar je naar op zoek bent. Bij deze soort webhosting kun je zelf hosting verkopen aan klanten, maar blijft het onderhoud bij HostingProf.

Een hostingbedrijf opzetten tegen een lage investering

Met reseller hosting van HostingProf kun je zelf een hostingbedrijf opzetten tegen een lage investering. Je hebt immers geen grote infrastructuurkosten. Je hoeft niet zelf servers te kopen en je hoeft ook geen personeel in te huren om je servers te configureren. En in het geval van een storing, hoef je niet zelf naar het datacenter. Wat dat betreft is reseller hosting zeer geschikt voor ondernemers die de eerste stappen willen zetten in de hostingwereld.

Wat je wel nodig hebt, is een gezonde verkooplust, kennis van servers en wat startkapitaal. Je kunt al vanaf een paar euro per maand beginnen. Dan begin je bijvoorbeeld met een pakket van 3 gigabyte SSD-storage, 10 MySQL-databases en de mogelijkheid om 25 domeinen te hosten. Zo kun je klein beginnen, zonder grote kosten te hoeven maken.

Je hostingpakket is schaalbaar

Als reseller is je hostingpakket schaalbaar. Dat houdt in dat je altijd, op ieder gewenst moment, kunt overstappen naar een groter pakket. Groeit je bedrijf, dan groeit je hosting gewoon mee. Je kunt de capaciteit van je servers op die manier makkelijk opschalen. Op die manier betaal je altijd het absolute minimum. Te veel betalen vinden we namelijk onnodig. En niemand houdt ervan om geld uit te geven, zonder daarvan resultaat te zien.

Beheer je server via een control panel

Bij reseller hosting krijg je toegang tot een control panel. Via dit paneel kun je eenvoudig je hosting account beheren. Je kunt bijvoorbeeld domeinnamen koppelen, databases aanmaken en de ruimte op je schijf indelen. Ook het aanmaken van e-mailadressen is heel simpel via een dergelijk paneel. Op deze manier is het relatief eenvoudig om een hostingbedrijf op te zetten en draaiende te houden

Weinig tot geen onderhoud aan de server

Als reseller beheer je eigenlijk een dedicated server, zonder de lasten van het onderhoud. Het is handig als je basiskennis van servers en ICT hebt, maar je hebt geen diepgaande kennis nodig om regelmatig onderhoud te plegen. De technische support blijft helemaal in handen van HostingProf.

Je kunt je eigen hosting aanbieden onder je eigen bedrijfsnaam. Je klanten zullen niet zien dat je je diensten hebt ondergebracht bij ons. Natuurlijk heeft HostingProf een goede naam, dus je kunt er altijd nog reclame mee maken.

Heeft reseller hosting geen nadelen?

Reseller hosting heeft wel een nadeel: jij geldt als eindverantwoordelijke voor de ondersteuning aan je klant. Mocht zich er een probleem voordoen, dan ben je zelf verantwoordelijk voor een oplossing. Daarom is regelmatig contact met de hosting provider noodzakelijk. De provider kan geen verantwoordelijkheid dragen voor contracten met derde partijen.

Wil je meer weten over reseller hosting? Of kom je er misschien nog niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden.