HostingProf HostingProf logo

Veilig surfen met een vpn van Hostingprof

16 Januari 2023

Ongetwijfeld dat je al eens hebt gehoord van een VPN. Een Virtual Private Network. Oftewel: een privéverbinding tussen jouw netwerk en het wereldwijde internet. Alle data die je verstuurt en ontvangt, wordt versleuteld in een soort tunnel. Op die manier kunnen hackers niet meer met je meekijken, je data stelen, of je data veranderen. En internetten met een VPN heeft nog andere voordelen. Waarom zou je kiezen voor een VPN van HostingProf?

Meer privacy

Met een VPN geniet je online meer privacy. Wanneer je namelijk verbinding maakt met een VPN, krijg je tijdelijk het IP-adres toegewezen van de VPN-server. De server kan op verschillende locaties in de wereld staan. Doordat je het IP-adres deelt met de server, lijkt het voor buitenstaanders dus net alsof je ergens anders vandaan komt. Je eigen IP-adres, die normaal gesproken naar jouw adres leidt, wordt verborgen.

En dat is handig, want je locatie en je IP-adres kan voor verschillende zaken worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan gerichte reclamecampagnes. Je zoekgedrag wordt dan gekoppeld aan je IP-adres. Heb je een keer op Google naar een vliegreis gezocht, dan zie je daar op Facebook de advertenties nog voor. Met een VPN gebeurt je dat minder snel. Ook HostingProf zelf houdt niet bij wat jij precies doet met de VPN. Dat noemen we het ‘Geen log-beleid’.

Geblokkeerde content alsnog bekijken

Het IP-adres is heel belangrijk op het internet. Je IP-adres wordt namelijk niet alleen gebruikt voor marketingdoeleinden, maar ook om te bepalen welke content je mag zien. Je denkt misschien dat je alles wat het internet te bieden heeft vrij kunt bekijken, maar dat blijkt in de praktijk aardig tegen te vallen. Zo is er bijvoorbeeld geblokkeerde content in Nederland.

Een goed voorbeeld daarvan is de blokkade op televisiezenders. Verblijf je voor vakantie in het buitenland, dan kun je bijvoorbeeld niet online naar Nederlandse televisiezenders kijken. Dat heeft te maken met auteursrechten. Omdat televisiezenders niet de rechten hebben om content buiten ons land te tonen, moeten ze buitenlandse adressen blokkeren en afslaan. Wanneer je verbindt met een Nederlandse VPN van HostingProf, lijkt het alsnog alsof je vanuit Nederland verbindt. Op die manier kun je geblokkeerde content toch bekijken. We hebben VPN-servers op 30 verschillende locaties.

Andersom werkt het ook: in Nederland kun je bijvoorbeeld sinds de oorlog in Oekraïne geen RussiaToday (RT) meer bekijken. Die website is geblokkeerd. Met een VPN kun je die site alsnog bekijken. En ook kun je denken aan bijvoorbeeld buitenlandse streams om Formule 1 te kijken.

Minder vatbaar voor hackers

Met een VPN ben je minder vatbaar voor hackers. Ze kunnen namelijk je IP niet zien, en ze kunnen je minder goed volgen. Zeker als je vaak van VPN-server wisselt, is het volgen een stuk lastiger geworden.

Doordat een VPN alle data versleutelt, is het zo goed als onmogelijk met je mee te kijken en de data te onderscheppen of aan te passen. De hacker ziet alleen maar een enorme brei code, waar deze niets uit wijs kan worden. Zo surf je een stuk veiliger op het internet.

Dit zijn nog maar een paar voordelen die het gebruik van een VPN heeft. Je vindt op onze pagina over VPN’s nog veel meer voordelen. Daar kun je ook meteen een abonnement kiezen die bij jou past.