HostingProf HostingProf logo

Waarom steeds meer bedrijven voor managed hosting kiezen

21 Oktober 2022

Steeds meer bedrijven kiezen voor managed hosting. En dat is opvallend, want je zou verwachten dat steeds meer data in de cloud wordt opgeslagen. Waarom kiezen steeds meer bedrijven voor managed hosting? En is managed hosting iets voor jouw bedrijf of organisatie?

Wat is managed hosting?

Managed hosting is een vorm van webhosting waarbij je compleet ontzorgd wordt. Het onderhoud van de server (VPS of dedicated server) wordt geheel door HostingProf verzorgd. We onderhouden ook de geïnstalleerde software voor bijvoorbeeld de webserver en de mailserver. Daarbij hoort ook het maken van deugdelijke back-ups.

Bij managed hosting krijg je toegang tot een controlepaneel. Hiermee kun je zelf makkelijk wijzigingen maken. Maar al het moeilijke, echt technische werk, nemen wij graag uit handen.

De cloud levert geen besparing meer op

Veel bedrijven parkeerden hun data en diensten de afgelopen jaren in de cloud. Ze hoopten daarmee op een kosteneffectieve manier hun diensten te kunnen aanbieden. Helaas bleek de openbare cloud toch niet zo goedkoop. Wanneer er een enorme workload ontstaat, die het hele jaar door aanhoudt, kan het al snel kostbaar worden. Zeker als je rekening houdt met beheervergoedingen en niet-vaste factureringsmodellen.

Cloudoplossingen zijn vaak ‘pay-as-you-go’: je betaalt voor het verbruik. Maar wanneer het verbuik toeneemt, kan dat flink in de papieren gaan lopen. Daarom kiezen veel bedrijven nu toch weer voor managed hosting.

Beter omgaan met gevoelige gegevens

Gevoelige gegevens opslaan in openbare cloudomgevingen voelt toch niet helemaal kies. Tegenwoordig geldt ook de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Die stelt verplicht dat bedrijven een melding maken als er gegevens gestolen of gelekt worden. Een datalek kan dan al snel een onderzoek of een berisping opleveren.

Daarnaast zijn bedrijven zich steeds bewuster van hun rol in de maatschappij. Met gevoelige data moet je voorzichtig omgaan. In een cloudomgeving kan hardware worden gedeeld met meerdere bedrijven: ook met bedrijven die niets bij de data te zoeken hebben. Bij een managed hosting weet je zeker dat je het enige bedrijf bent dat toegang heeft tot de gegevens.

Eigen infrastructuur als oplossing?

Een eigen infrastructuur aanleggen zou een oplossing kunnen zijn. Dat is alleen een hele dure oplossing, waarbij je ook nog eens aan onderhoud vastzit. Voor veruit de meeste mkb’ers is dat niet te betalen. En dat is precies waar managed hosting om de hoek komt kijken.

Managed hosting heeft toegevoegde waarde, zoals backups en disaster recovery. En dan hebben we het nog niet gehad over de voordelen van load balancing, de noodzaak van beveiligingsservices en de fysieke beveiliging voor datacenters.

Het beste van twee werelden

Managed hosting biedt het beste van twee werelden. Aan de ene kant profiteer je van een onderhoudsarme service, en aan de andere kant profiteer je van personalisatie, betrouwbaarheid en schaalbaarheid. En dat waren nu precies de redenen jaren geleden om voor de cloud te kiezen.

HostingProf ontzorgt je volledig als je kiest voor managed hosting. Wij beheren de servers en de services, Moet er iets gebeuren, dan hoef je alleen maar contact op te nemen met de klantenservice. Dan kun jij je bezighouden met essentiële bedrijfsprocessen. Zo kun je maximaal profiteren en je bedrijf optimaliseren.