Wie jarig trakteert, gebruik de kortingscode: "Jarig2023"
HostingProf HostingProf logo

Welke ftp clients zijn er voor windows en apple

27 Oktober 2022

Wanneer je een website wil gaan bouwen heb je mappen en bestanden nodig. Wanneer het gaat om het bouwen van een complexe website heb je bijna een oneindig aantal mappen en bestanden nodig. Wanneer dit niet goed georganiseerd is raak je mappen en bestanden kwijt. Om dit te voorkomen moet je gebruik maken van een ftp client. Zo hou je alles goed georganiseerd.

Waar staat FTP voor?

FTP wil zeggen File Transport Protocol. FTP geeft je de mogelijkheid om je lokale bestanden op je computer te verbinden met een online server. Wanneer je op je computer een website aan het bouwen bent moet je hem overzetten naar een server wanneer het bouwen klaar is. Wanneer je dit niet doet zal de website niet gepubliceerd zijn op het web.

Wat doet een FTP client precies?

Een FTP client zorgt voor de mogelijkheid om je bestanden en mappen goed te organiseren of in een afgeschermde omgeving bewerkingen te doen. Ook kan je hiermee controleren of alles wel helemaal goed gaat.

FTP-clients zijn er in allemaal verschillende soorten en maten. Maar het belangrijkste aan een FTP-client wil hebben die werkt op het besturingssysteem dat jij gebruikt. En dat je een interface kan gebruiken waarmee je gemakkelijk bestanden en mappen kan verplaatsen en organiseren.

Wat moet de juiste FTP-client voor jou allemaal hebben?

In sommige aspecten lijken de FTP-clients allemaal op elkaar. Maar soms zit er net dat ene kleine verschil in dat het gebruik er van voor jou net wat handiger of efficiƫnter maakt. Waar moet je dan op letten?

Welke FTP clients zijn geschikt voor Windows en Apple?

De tien beste FTP-clients die er op de markt zijn die geschikt zijn voor het gebruik bij Windows en Apple zijn: